När man älskar tapas

Tapas är smårätter som kan beställas i flerfald för att ätas av ett sällskap. Då plockar man helt enkelt från en minibuffé med smårätter som placerats på bordet till sin tallrik och njuter.

Katarina var känd bland sina vänner som tapasdrottningen. De gånger hon skulle gå ut och äta fanns bara alternativet tapas, något som vännerna inte hade något emot. Det var ju vansinnigt gott. Att ta för sig lite i taget av de små rätterna medan man småpratade och hade trevligt var ett härligt sätt att umgås. När det så var dags för Katarinas 40-årsdag var det ingen som ens funderade på vad de skulle göra. Självklart skulle de gå till en tapasbar.

Tapasdrottningen blev mållös

När dagen kom hade kompisen Maria sagt till Katarina att de skulle gå och äta tapas, bordet var beställt. Katarina jublade. Men det var ingenting mot det vrål som skulle komma på den stora dagen.

De gick till restaurangen som bestämt. När de kom in pratade Katarina på som vanligt och Maria fick säga till henne att titta in bland borden. Då upptäckte hon dem. Där satt två långbord med alla hennes bästa vänner som började sjunga ja må hon leva när hon fick syn på dem.

Det blev en fantastisk kväll med många skratt medan de avnjöt en avsmakningsmeny på 14 olika rätter. Man kunde se att Maria var nöjd med överraskningen där hon satt och förklarade för dem som som inte varit på restaurangen exakt vad som låg på varje tallrik. Läs mer om tapas på denna webbsida: http://alegriatapasbar.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Mat