Om

Välkommen till en sida som ska handla om mat och om mat i alla dess former. Vi som ligger bakom sidan har lång erfarenhet av matlagning och som ägare till företag inom catering och till olika restauranger runt om i Sverige så kan vi erbjuda dig som läsare fakta, tankar och inspiration om hur du ska lyckas med festen du planerar.

Vi har gått den långa vägen och vi har genom åren lärt oss framförallt en sak: genom god mat kan man skaffa en guldkant runt det egna livet. Oavsett om det handlar om mat i vardagen eller om finare mat att servera på fester och events.

Vad betyder mat för dig? För vissa så är det inte mer än ett nödvändigt ont. Man lagar mat och man äter den – mer än så är det egentligen inte. Det vill vi förändra! Vi är fullt medvetna om att mat och matlagning är en passion och något som kan liknas vid ett kall. Men, vi vill ändå försöka ändra vanorna hos de som inte tycker om att laga mat – eller att avnjuta god sådan.

Vi anser att dessa går miste om någonting alldeles speciellt genom detta.

Och, det finns även en annan punkt i vår missionering mot bättre, roligare matlagning: vår folkhälsa. Idag syns oroväckande tendenser där vår mat i allra högsta grad är bidragande. I Sverige blir vi allt fetare. Det är något som vi delar med resten av västvärlden: vi håller bokstavligt talat på att äta ihjäl oss. För första gången i historien så dör fler av fetma och övervikt än av svält. Vår övertygelse är att en större passion för mat och matlagning – från grunden – kan ändra på detta och skapa bättre förutsättningar både för den enskilde individen och för samhället i stort.

Fester, events och större tillställningar – hur lyckas man arrangera sådana? Vi ska ge svar och vi ska visa knepen som gör att just din fest blir den som det talas om, på rätt sätt, i framtiden. Välkommen!